Spenótos cukkinikrémleves

A spenótos cukkinikrémleves igazán különlegessé tehető pisztáciás sajtgolyókkal.  Könnyen, egyszerűen elkészíthető, ráadásul a cukkini és a spenót is nagyon egészséges zöldség. Mivel magas a vitamin- és ásványianyag tartalmuk, ezért a szervezetre igazán jótékony hatású a fogyasztásuk. Rendszeres fogyasztásukkal sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Érdemes belőle, nemcsak a cukkini szezonban, de akár egész évben fogyasztani. Hiszen fagyasztva a cukkini és a spenót is elérhető egész éveben.

Spenótos cukkinikrémleves pisztáciás sajtgolyókkal – recept

Hozzávalók a leveshez:

  • 70 dkg cukkini
  • 4-5 dkg spenót levél
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél liter alaplé vagy víz
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • só – ízlés szerint
  • frissen őrölt bors – ízlés szerint
  • szerecsendió – ízlés szerint
  • fél csokor friss petrezselyemzöld

Hozzávalók a levesbetéthez:

  • 15 dkg lágy, de nem túl krémes kecskesajt
  • 3 dkg tisztított pisztácia
  • 20 dkg cukkini vékonyra csíkozva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél teáskanál friss citrom facsart leve
  • csipet só
  • tálaláshoz friss petrezselyemzöld

Egyszerű spenótos cukkinikrémleves elkészítési lépései:

  1. A cukkinikat alaposan meg kell mosni, a végeiket levágni (ha a belsejében a magok már nagyobbak, azt vágjuk ki). Végül kisebb kockákra kell darabolni.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát is meg kell pucolni és apró darabokra vágni, illetve az utóbbit összezúzni.
  3. Az olajat és a vajat olvasszuk össze egy nagyobb lábosban és a vöröshagymát pároljuk benne üvegesre.
  4. Majd hozzáadjuk a fokhagymát és fél perc után a cukkinit is.  Pár percig együtt pirítjuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
  5. Fűszerezzük ízlés szerinti sóval, borssal, szerecsendióval és lefedve főzzük 8-10 percig.
  6. Majd adjuk hozzá a spenótot és az összevagdalt petrezselyemzöldet is.
  7. Főzzük további 2-3 percig, amíg a spenót már összefonnyad aztán botmixerrel pürésítsük.
  8. Adjuk hozzá a tejszínt és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.   
  9. A pisztáciát zúzzuk össze, a sajtból formázzunk dióbélnyi golyókat majd forgassuk a pisztáciába.
  10. A félretett cukkinit csíkozzuk fel, sózzuk egy csipet sóval, locsoljuk meg olívaolajjal és a citromlével csepegtessük meg és hagyjuk állni néhány percet.
  11. Tálaláskor szórjunk belőle a leves közepére és szórjunk rá frissen összevagdosott petrezselyemzöldet is.

Kínálhatjuk önmagában, vagy pirított kenyérkockákkal egyaránt. Jó étvágyat hozzá!

Cukkini krémleves:

https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/

Vissza a kategória cikkeihez