Tartalomjegyzék
A spenótos cukkinikrémleves igazán különlegessé tehető pisztáciás sajtgolyókkal. Könnyen, egyszerűen elkészíthető, ráadásul a cukkini és a spenót is nagyon egészséges zöldség. Mivel magas a vitamin- és ásványianyag tartalmuk, ezért a szervezetre igazán jótékony hatású a fogyasztásuk. Rendszeres fogyasztásukkal sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Érdemes belőle, nemcsak a cukkini szezonban, de akár egész évben fogyasztani. Hiszen fagyasztva a cukkini és a spenót is elérhető egész éveben.
Spenótos cukkinikrémleves pisztáciás sajtgolyókkal – recept
Hozzávalók a leveshez:
- 70 dkg cukkini
- 4-5 dkg spenót levél
- 3 evőkanál étolaj
- 2 dkg vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél liter alaplé vagy víz
- 2,5 dl főzőtejszín
- só – ízlés szerint
- frissen őrölt bors – ízlés szerint
- szerecsendió – ízlés szerint
- fél csokor friss petrezselyemzöld
Hozzávalók a levesbetéthez:
- 15 dkg lágy, de nem túl krémes kecskesajt
- 3 dkg tisztított pisztácia
- 20 dkg cukkini vékonyra csíkozva
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél teáskanál friss citrom facsart leve
- csipet só
- tálaláshoz friss petrezselyemzöld
Egyszerű spenótos cukkinikrémleves elkészítési lépései:
- A cukkinikat alaposan meg kell mosni, a végeiket levágni (ha a belsejében a magok már nagyobbak, azt vágjuk ki). Végül kisebb kockákra kell darabolni.
- A vöröshagymát és a fokhagymát is meg kell pucolni és apró darabokra vágni, illetve az utóbbit összezúzni.
- Az olajat és a vajat olvasszuk össze egy nagyobb lábosban és a vöröshagymát pároljuk benne üvegesre.
- Majd hozzáadjuk a fokhagymát és fél perc után a cukkinit is. Pár percig együtt pirítjuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
- Fűszerezzük ízlés szerinti sóval, borssal, szerecsendióval és lefedve főzzük 8-10 percig.
- Majd adjuk hozzá a spenótot és az összevagdalt petrezselyemzöldet is.
- Főzzük további 2-3 percig, amíg a spenót már összefonnyad aztán botmixerrel pürésítsük.
- Adjuk hozzá a tejszínt és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A pisztáciát zúzzuk össze, a sajtból formázzunk dióbélnyi golyókat majd forgassuk a pisztáciába.
- A félretett cukkinit csíkozzuk fel, sózzuk egy csipet sóval, locsoljuk meg olívaolajjal és a citromlével csepegtessük meg és hagyjuk állni néhány percet.
- Tálaláskor szórjunk belőle a leves közepére és szórjunk rá frissen összevagdosott petrezselyemzöldet is.
Kínálhatjuk önmagában, vagy pirított kenyérkockákkal egyaránt. Jó étvágyat hozzá!
Cukkini krémleves:
https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/
Vissza a kategória cikkeihez