Sós cukkinis muffin

A sós cukkinis muffin nem olyan ismert és népszerű, mint például a banán muffin, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Ugyanolyan egyszerűen és könnyen, gyorsan elkészíthető sós sütemény, mint általában a muffinok. Kezdő sütemény készítésre is kiválóan alkalmas, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen konyhai előképzettség. Csak összekeverjük a hozzávalókat, belekanalazzuk a muffin formákba, megsütjük és már kínálhatjuk is. Akár önmagában, akár köretként remek választás. Légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.

Sós cukkinis muffin recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt (lehet tönkölybúza is)
  • 50 dkg cukkini
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt sajt (akár füstölttel keverve)

A sós cukkinis muffinok elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a cukkinit alaposan megmossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha friss zsenge még hámozni sem szükséges, csak a végeit levágni. Kicsit sózzuk és hagyjuk szűrőn lecsepegni.
  2. A vajat vagy margarint olvasszuk fel.
  3. A hagymákat pucoljuk meg, a fokhagymát reszeljük le, a vöröshagymát vagdossuk apróra.
  4. Közben egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a sütőport és a fűszereket.
  5. Majd egy másik tálba felverjük a tojásokat hozzáadjuk az olvasztott vajat, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a joghurtot, a reszelt sajtot és alaposan összekeverjük.
  6. Végül a cukkinit is hozzáadjuk és azzal is elkeverjük.
  7. A lisztes keveréket – folyamatos adagolás mellett – a tojásos keverékhez adjuk és alaposan elkeverjük.
  8. A muffin sütőt ki kell kenni vajjal és megszórni liszttel, vagy muffin kapszlikkal kell kibélelni.
  9. Ezután a formákba kell kanalazni a tésztát úgy, hogy csak a forma ¾-ig töltsük, ugyanis sütés közben a tészta meg fog nőni.
  10. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 18-20 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbát végezni, hogy a közepén is megsüljön a tészta. Ha beleszúrjuk a tűt és nem ragad rá nyers tészta, akkor elkészült.

Kiváló önmagában, de húsok, sajtok mellé köretként is remek választás. Jó étvágyat hozzá!

Cukkinis muffin – recept – Süss-főzz velem:

http://webcukraszda.hu/muffin-alaprecept-es-izesitettek/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom