Tartalomjegyzék
A paradicsomos cukkinis tészta egy rendkívül gyorsan elkészíthető, laktató egytálétel. Bár a cukkini semleges íze miatt nem tartozik a kedvenc ételeink körébe – főleg a gyerekeknél nem népszerű – rendkívül egészséges és jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas vitamin– ásványianyag és rost tartalma miatt rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezértis érdemes minél többet fogyasztani belőle és nemcsak a szezonban, hiszen– fagyasztva – egész évben elérhető.
Egyszerű paradicsomos cukkinis tészta – recept
Hozzávalók:
- 50 dkg penne (vagy bármilyen) tészta
- 2 db közepes cukkini
- 45 dkg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 8 dkg reszelt parmezán sajt + a tálaláshoz
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A paradicsomos cukkinis tészta elkészítési lépései:
- Először a tésztát a leírása szerint meg kell főzni, majd leszűrni és hideg vízzel átöblíteni.
- Amíg a tészta fő a cukkinit alaposan meg kell mosni, a végeit le kell vágni, (ha szükséges megpucolni és kimagozni) és vékonyra szeletelni.
- A paradicsomot szintén.
- A fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze.
- A bazsalikomot mossuk meg és aprítsuk össze.
- Majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk kicsit meg a fokhagymát.
- Adjuk hozzá szeletelt cukkinit és pirítsuk együtt 3 percig.
- Ezután a kockázott paradicsomot is keverjük hozzá és a felaprózott bazsalikomot is.
- Pároljuk együtt további két-három percig, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Ezután keverjük bele a leszűrt tésztát.
- Még melegen a parmezánnal – vagy akár füstölt reszelt sajttal – és kevés borssal megszórva a tetején tálaljuk.
Gazdagíthatjuk gombával, akár hallal, de bármilyen sonka, tarja kockával is akár. Rendkívül változatosan és gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!
Kakukkfüves-cukkinis tészta:
https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6k_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)
Vissza a kategória cikkeihez