Paradicsomos cukkinis tészta

A paradicsomos cukkinis tészta egy rendkívül gyorsan elkészíthető, laktató egytálétel. Bár a cukkini semleges íze miatt nem tartozik a kedvenc ételeink körébe – főleg a gyerekeknél nem népszerű – rendkívül egészséges és jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas vitamin– ásványianyag és rost tartalma miatt rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezértis érdemes minél többet fogyasztani belőle és nemcsak a szezonban, hiszen– fagyasztva egész évben elérhető.

Egyszerű paradicsomos cukkinis tészta – recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne (vagy bármilyen) tészta
  • 2 db közepes cukkini
  • 45 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 8 dkg reszelt parmezán sajt + a tálaláshoz
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

A paradicsomos cukkinis tészta elkészítési lépései:

  1. Először a tésztát a leírása szerint meg kell főzni, majd leszűrni és hideg vízzel átöblíteni.
  2. Amíg a tészta fő a cukkinit alaposan meg kell mosni, a végeit le kell vágni, (ha szükséges megpucolni és kimagozni) és vékonyra szeletelni.
  3. A paradicsomot szintén.
  4. A fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze.
  5. A bazsalikomot mossuk meg és aprítsuk össze.
  6. Majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk kicsit meg a fokhagymát.
  7. Adjuk hozzá szeletelt cukkinit és pirítsuk együtt 3 percig.
  8. Ezután a kockázott paradicsomot is keverjük hozzá és a felaprózott bazsalikomot is.
  9. Pároljuk együtt további két-három percig, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  10. Ezután keverjük bele a leszűrt tésztát.
  11. Még melegen a parmezánnal – vagy akár füstölt reszelt sajttal – és kevés borssal megszórva a tetején tálaljuk.

Gazdagíthatjuk gombával, akár hallal, de bármilyen sonka, tarja kockával is akár. Rendkívül változatosan és gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!

Kakukkfüves-cukkinis tészta:

https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6k_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez