Hagymás cukkini

A hagymás cukkini nem olyan ismert köret, pedig nagyon ízletes érdemes kipróbálni. A cukkini köretnek is számos módon elkészíthető. Érdemes vele próbálkozni és nemcsak akkor, ha már unjuk a rizs, tészta, burgonya triumvirátusát. Bár a cukkini íze meglehetősen semleges, a fűszerezésének köszönhetően számos ízvilágú ételkülönlegességet készíthetünk belőle. Ráadásul a cukkini nagyon egészséges zöldség, mely rendszeres fogyasztás mellett egészségvédő hatású is. Ezenkívül rendkívül alacsony kalóriájú, így a fogyókúrás étrendek remek kiegészítője is lehet.

Ez az étel nagyon gyorsan elkészíthető és húsok, fasírtok, sajtok, halak remek körete lehet.

Egyszerű hagymás cukkini recept

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb cukkini  
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • majoránna – ízlés szerint

Az egyszerű hagymás cukkini köret elkészítési lépései:

  1. A cukkinit alaposan meg kell mosni, a végeit vágjuk le. Ha szükséges hámozzuk meg és kockázzuk össze.
  2. A vöröshagymát meg kell pucolni, félbe vágni és csíkokra szeletelni, a fokhagymát megpucolni, összezúzni.
  3. Az olajat hevítsük fel, pároljuk benne üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.  
  4. Szórjunk rá majoránnát – esetleg kevés ételízesítőt – is és pároljuk fedő alatt puhára.
  5. Ha szükséges kevés vizet adjunk alá, nehogy leégjen.
  6. Mielőtt elkészül adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is.
  7. Ha szükséges fűszerezzük utána.
  8. Még egy percig pároljuk és már készen is van.

Tovább ízesíthető még friss petrezselyemmel, vagy ízlés szerint akár kaporral is.  Önmagában is nagyon ízletes, friss bagettal vagy akár pirítós kenyérrel. De köretként is kínálhatjuk. Érdemes kipróbálni!  Jó étvágyat hozzá!

Kapros-tejfölös cukkinifőzelék recept:

https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6k_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom