Cukkinis lecsó

A lecsó egy nagyon népszerű hazai étel, mely számos módon készíthető, egyik ilyen változata a cukkinis lecsó. Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető egytálétel, mely számos módon gazdagítható, fűszerezhető. Nagyon népszerű és nemcsak a cukkini szezonban, bár ott mindenképp. Ugyanis a cukkini eltehető télire is befőttként vagy akár fagyasztva is.  

A cukkini nagyon egészséges zöldség, melynek rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a szerveztre is. Magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, a kalória tartalma viszont alacsony, így remek kiegészítője a fogyókúrás étrendnek is.

Hagyományos cukkinis lecsó recept

Hozzávalók:

Egyszerű cukkinis lecsó elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A cukkinit alaposan meg kell mosni, a végeit levágni, majd tetszés szerint felvágni.  
  2. A vöröshagymát meg kell pucolni, apró kockákra kell vágni.
  3. A paradicsomot és a paprikát is meg kell mosni, felkockázni.
  4. Egy nagyobb serpenyőben süssük ki a szalonna zsírját, majd pároljuk rajta üvegesre a vöröshagymát.
  5. Adjuk hozzá a cikkekre vágott cukkinit és a paprikát, sózzuk, borsozzuk igény szerint és szórjuk meg a pirospaprikával. Keverjük el, és fedő alatt pároljuk néhány percig.
  6. Majd adjuk hozzá az összevágott paradicsomot is és továbbra is fedő alatt pároljuk 15 percig.  
  7. Közben karikázzuk össze a virslit vagy a kolbászt.
  8. Ha a zöldségek már puhára főttek, adjuk azt is zöldséges raguhoz és főzzük együtt két-három percig.
  9. Ha szükséges fűszerezzük után.

Tovább ízesíthető még friss petrezselyemmel, de gazdagíthatjuk tojással is. Friss, ropogós kenyérrel vagy bagettal az igazi. Akár reggelire, akár vacsorára kitűnő választás. Érdemes kipróbálni!  Jó étvágyat hozzá!

Cukkinis lecsó recept:

https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6k_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez