Tartalomjegyzék
A cukkinis csirkemáj egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet a cukkini szezonban mindenképpen érdemes kipróbálni. Körete lehet rizs, főtt burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Mivel nem időigényes, ezért a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept.
A cukkini ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, a kalória tartalma pedig alacsony, így akár fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthető. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, a cukkini fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Ez az egészséges zöldség az utóbbi időben pedig egyre népszerűbb, így számos étel kiváló alapanyaga, mely a fagyasztásnak és a befőzésének köszönhetően egész évben elérhető.
Egyszerű cukkinis csirkemáj – recept
Hozzávalók:
- 2 db friss cukkini
- 5 db csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál olívaolaj
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- majoránna – ízlés szerint
A cukkinis csirkemáj elkészítése lépésről – lépésre:
- A cukkinikat megmossuk, a végeit levágjuk, felkockázzuk.
- A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felszeleteljük.
- A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.
- A csirkemájat alaposan megmossuk és vágjuk fel kisebb darabokra.
- Az olajat és a vajat hevítsük fel, a vöröshagymát pároljuk rajta üvegesre.
- Adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és fűszerezzük ízlés szerint.
- Fedjük le és kezdjük el párolni.
- Ha félpuha, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet és néhány perc után a csirkemáj kockákat is.
- Pároljuk lefedve addig, amíg a máj teljesen meg nem puhul.
- Ha szükséges ízesítsük utána.
Leginkább főtt rizzsel passzol, de kínálhatunk mellé burgonyát, tésztát is. Frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6k_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)
Vissza a kategória cikkeihez