Tartalomjegyzék
A cukkini pörkölt egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, mely a cukkini szezonban nem hiányozhat az asztalunkról. Körete lehet rizs, főtt burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Készíthetjük akár hússal is. Mivel nem időigényes a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept.
A cukkini ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, a cukkini fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Ráadásul a cukkini számos étel kiváló alapanyaga, mely a fagyasztásnak és a befőzésének köszönhetően egész évben elérhető.
Egyszerű cukkini pörkölt – recept
Hozzávalók:
- 2 db friss cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek tejföl
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- olaj
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- fűszerpaprika – ízlés szerint
- majoránna – ízlés szerint
A cukkini pörkölt elkészítése lépésről – lépésre:
- A cukkinikat megmossuk, a végeit levágjuk, felkockázzuk.
- A vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
- A paradicsomot, paprikát megmossuk, felkockázzuk.
- Az olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát és néhány percig együtt pirítjuk.
- Majd a paprikát és a felkockázott cukkinit is hozzáadjuk, fűszerezzük ízlés szerint és fűszerpaprikát szórunk rá.
- Elkeverjük és fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
- A végén a levéből kiveszünk és a tejföllel elkeverjük, majd visszaöntjük a cukkinis ragura és azzal is összekeverjük.
- Még egyet rottyantunk rajta és már készen is van.
Leginkább főtt rizzsel passzol, de kínálhatunk mellé burgonyát, tésztát is. Frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6k_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)
Vissza a kategória cikkeihez