Csőben sült cukkini

A csőben sült cukkini népszerű egytálétel, melyet 1 éves kortól már babáknak is adhatunk. A cukkini, mely rendkívül egészséges, már a hozzátáplálást követően is adható babáknak. A cukkini a felnőttek körében is kedvelt zöldség, mivel magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, a kalória tartalma pedig alacsony, így akár fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthető. Számos étel alapanyaga, sokféle változatos étel készíthető belőle. A csőben sült cukkini nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, akár egy hétköznapi gyors vacsorának is.

Egyszerű csőben sült cukkini – recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 2 db tojás
  • 0,6 dl tejföl
  • vaj – a sütőforma kikenéséhez
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 5-6 dkg sonka
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • szerecsendió – ízlés szerint
  • 2-3 paradicsom felkarikázva

A csőben sült cukkini elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A cukkinikat megmossuk, a végeit levágjuk, ha szükséges meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Kicsit sózzuk és állni hagyjuk.
  2. A sonkát csíkokra vágjuk.
  3. Közben a tejfölt összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük ízlés szerint.
  4. Majd hozzákeverjük a levétől kinyomkodott cukkinit és a vékony csíkokra vágott sonkát is.
  5. Egy sütőformát vékonyan kivajazunk és a cukkinis masszát beleöntjük.
  6. Elegyengetjük, hogy mindenhol egyformán jusson a masszából, paradicsom szeleteket teszünk rá és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  7. Ízlés szerinti zöld fűszerekkel díszíthetjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Hagyjuk kicsit kihűlni, mert úgy könnyebben szeletelhető és még melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Készíthetjük más zöldségekkel keverve, de gazdagíthatjuk tarjával, hagymával egyéb hozzávalókkal, amit csak otthon találunk. Érdemes különbözőképpen variálni, mert számtalan módon készíthető, szinte megunhatatlan étel.

Csőben sült cukkini másképp:

https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6k_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez